CEREMÓNIAMESTER BLOG

Őrült esküvő az Oktogonon

Azt hiszem, hogy a 10 éves ceremóniamester pályám során már (majdnem) minden helyzetet átéltem, ezek közé tartozik az utca forgatagában tartott esküvő is.

Ez az amerikai mintára flashmobként tartott esküvő a maga módján volt izgalmas, sőt annak ellenére, hogy az Oktogonon tartottuk, még meghitt is tudott lenni. A tömeg ugyanis elkezdte összenyomni a sorfalat, így a megszokottnál lényegesen közelebb került a pár és az esketést végző… khm.

Na igen. Ezúttal én “adtam össze” a párt.

Az amerikai esküvők hagyományai sokban eltérnek a mi esküvői szokásainktól.

– A nászajándékot például nem átadják, hanem egy kijelölt helyen gyűjtik.
– A koszorúslányok és a vőlegény tanúi konkrét feladatokkal vannak megbízva.
– A party délután kezdődik, és éjfélre vége. A pár 11-kor elhagyja a buli helyszínét, ezután a nászép még mulat egy kicsit és lassan elszivárog. A lányok simán mennek szingliként a buliba, ahogy a pasik is csapatba verődve támadnak a facér hölgyekre.

A filmek és a televízió hatására persze sok elemét már itthon is természetesnek vesszük az amerikai esküvőnek, így pl. a rizsszórás, a menyasszonnyal egyidős koszorús lányok egyenruhás sorfala vagy a csokordobás beivódott a mi hagyományainkba is. De vannak olyan események is, amelyekre az elmúlt néhány évben csodálkoztunk csak rá, mint pl. az “összetartozás homokja” (Unity Sand) szertartás vagy a lufiposta.

Az igazán őrült amerikai esküvőket mostanában extrém helyszíneken és körülmények között tartják. Például a metró aluljáróban, a víz alatt vagy a levegőben ejtőernyős ugrás közben. De hallottam már partyról, ahol mindenki valamilyen film jelmezeibe öltözve fogadta a párt. És ne felejtsük el az egyre népszerűbb “megkérem-a-kezed-máris-elveszlek” esküvőket, ahol az eljegyzéskor igent mondó hölgyet az utcán már várja a tömeg és percek múlva kezdődik az esküvő.

Te milyen hagyományokat tartasz meg, és melyekkel szakítasz?

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!