CEREMÓNIAMESTER BLOG

Kreatív esküvői fotók tucatjával

Az esküvői fotók készítése mindig egy neuralgikus pontja az esküvő programjának.

Mikor, hol, hogyan, mennyi idő, előtte-utána…? Sőt, mi van a fotókon?

Tudtok-e mosolyogni vagy csak vicsorgás lesz belőle, ezer meg egy olyan kérdés, amiről érdemes egyet beszélni.

Mikor legyen a “kreatív” fotózás?

Lehet a szertartás előtt, után és egy más napon. A szertartás után, azaz a szertartás és a vacsora között elég nagy űrt vág a nap programjába. Hiszen egy-másfél órára eltűntök, amit nehéz áthidalni. A ceremóniamester pedig max 15 percig érdekes, utána már csak vegzálja a vendégeket, akik nem rá, hanem rátok kívácsiak. A szertartás előtt ha van időtök, akkor nem kell rövidre venni a fotózkodást, hanem fel tudtok rá rendesen készülni, ki tudjátok választani a fotóssal a tökéletes helyszínt, és … ami legfontosabb, egymásra tudtok hangolódni. Ez ugyanis a jó esküvői fotók legfontosabb hozzávalója. HA meg tudjátok oldani, akkor egy teljesen más napon is megszervezhetitek, ez talán a legkötségesebb, de egyben a lagnagyobb alkotói szabadságot adó megoldás.

Mennyi idő az esküvői fotózás?

Váradi Tamás esküvői fotós kollégámmal órákat beszélgettünk erről, nekem a VÉLEMÉNYEM, hogy 1-1,5 óra. Tamás mutatott olyan fotókat, amik az első fél órában készültek, és valóban igaz: ezek többynire tragikusak. Ennyi idő kell ugyanis, mire leoldotok, mire megszokjátok a fotóst, mire képesek vagytok természetesen mosolyogni és pózolni. A túl hosszú fotózás viszont nem embernek való. Én férfiként állítom: 1 óra után rühelleném az egészet. Az pedig tutira látszódna a fotókon. Ne hozd a párodat ezért ilyen helyzetbe. Van az, amikor már nem kell több… 😉

Milyen képek készüljenek?

A szakképzett esküvői fotósok bármilyen helyszínen megtalálják a legjobb beálltásokat, de érdemes előre gondolkodni. Egy jó kontrasztos környezet (pl. a Csepeli gyár rozsdás falai) vagy egy romantikus világ (pl. egy ódon kastély kertje), esetleg egy modern indusztriális háttér (pl. a Megyeri híd pillérjei) mind kiváló témát adhatnak. Persze vannak “örök érvényű” beállítások, amiket bárhol meg lehet fotózni. Egyetlen dolgot felejtsetek viszont el: a fa mögül kikukucskálást. (Könyörgöm!)

Profi fotós vagy “ügyes barát”?

Rövid leszek: profi fotós. Felejtsd el az ügyes barátot. Ha spórolni akarsz, akkor hívd el a profit a szertartásra és a kreatív fotókra, majd pedig az estére kérd meg a barátokat, hogy mindenki fotózzon, és a kész fotókat töltsék fel egy Facebook csoportba. De a fontos pillanatokhoz mindenképpen célszerű egy profit hívni.

Jó készülődést kíván:

Tóth Mihály ceremóniamester

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!