CEREMÓNIAMESTER BLOG

Esküvő: árvíz miatt zárva

árvízLássuk be, egy víz alatti hídon nehéz beszállni egy hajóra, hacsak nem búvár esküvőt tartunk. A mai Colombus hajóra tervezett esküvőnk így komoly akadályokba ütközött, ezzel próbára téve az átlagosnál jobban a pár konfliktus tűrő képességét és az esküvőszervező kapcsolatrendszerét. Hogyan tovább…?

Első megoldásnak jónak tűnt, hogy plusz hidat vernek a part és a hajó közé, de a 800 cm körüli vízállás és a part megközelítése együttesen kilőtte ezt a lehetőséget is. A násznép ráadásul két nemzet fiai és lányai, hiszen egy ír-magyar esküvőt próbálunk szó szerint összehozni, hiszen egyelőre csak az biztos, hogy a Jóisten kellő áldást küldött víz formájában.

A végső megoldás az lett – legalábbis e cikk írásának pillanatában – hogy a Fővárosi Nagyboldogasszony templomban összegyűlő násznép a nászmise után elsétál a korzón a Sofitelig, ahol – ha addig ki nem zárják onnan is a forgalmat – buszok veszik fel őket. Így 2in1 alapon kis katasztrófaturizmust is kapunk, hiszen a Dunakorzón integethetünk majd az elérhetetlen távolságba került Colombus hajónak és rázhatjuk az öklünket a Duna felé.

A Hadtörténeti Múzeum fogadott be minket a Várban, hiszünk benne, hogy odáig azért csak nem emelkedik a víz …

fotó: Horvát HT Tamás http://www.htphoto.hu/

fotó: Horvát HT Tamás http://www.htphoto.hu/

Egy ilyen helyzetben iszonyú mennyiségű tolerancia és humorérzék szükséges, hogy ne essünk kétségbe, amikor a Duna a szó szoros értelmében elmossa az esküvőt. Köszönet a közreműködő kollégáknak, akik az utolsó pillanatban is készen álltak/állnak a változásokra és Csobán Éva esküvőszervezőnek, aki minden élethelyzetben követi Douglas Adams klasszikusának fő üzenetét: DON’T PANIC. No, azért törülköző is lesz nálunk…

Tóth Mihály ceremóniamester

 

UPDATE:

Az esküvő nagyszerűen zajlott le, és mint kiderült, e cikk kapcsán a Bors fotósa is ott volt a templomban. A korzón végigsétálva persze én sem szalasztottam el, hogy lefotózam a párt a bajba került hajónál:

Árvíz alatti esküvő

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!