CEREMÓNIAMESTER BLOG

Welfie – esküvői selfie

A selfie őrület elérte az esküvőket. Ráadásul ahogy haladunk a templomtól a hajnali bulizárásig, egyre izgalmasabb képek keverednek elő az okostelefonokból. Milyen szép is, ha valaki mindent egyből megoszt a Facebookon…

group-selfie

A legkúlabb, a legőrültebb, a legromantikusab, a legszebb, a legtrendibb, a legcukibb, a legérzelmesebb, … és még sorolhatnám, milyen “welfie”-k, azaz “wedding selfiek” kerülnek fel a közösségi média különböző gyűjtőoldalaira. Mint ceremóniamester megszoktam, hogy a szertartások során bozótharcot vívok a titói merészséggel az oltárra felmászó önjelölt fotósokkal, akik az esketés legfontosabb pillanataiban is képesek okostelefonba rejtett neutralizálóikkal villogtatni. Viszont az, hogy a szertartás utáni csoportképek készítése már NEM a fotós kolléga feladata, még nekem is új. Illetve őt is engedjük kicsit dolgozni, de “jobb, ha minél gyorsabban letudjuk a hivatalos köröket, mert jönnek a selfie képek”. És ez egy konkrét kérés volt egy pártól.

Nos, akkor adjunk formát az őrületnek, íme néhány ötlet/tanács a legtutibb esküvői selfie, azaz WELFIE készítéséhez és posztolásához:

1. Troll pár

A legviccesebb welfieken a pár gyakorlatilag a háttérben trollkodik. Hülye fejet vág, idiótán pózol, gang-jelet mutat, fejen áll, stb. Az előtérben önmagát/önmagukat fotózó(k) pedig igyekszik mindehhez komoly fejet vágni.

2. Túl a barátságon…

Összebújás, szeretet, ölelés, puszi, és hasonlók a menyasszonnyal. Illetve férfias ölelések, bratyizás, vőlegény megkócolása, felkapása.

3. Fentről lefelé

Ha nem sajnálod a mobilod, vagy van rajta ütésbiztos tok, akkor időzítsd be és dobd fel a fejetek fölé. 3-ból 1 kép olyan lesz, hogy besírsz.

4. Lentről felfelé

Az előző, de már hajnali kettőkor. Tedd le a táncparkett közepére, hagyd, hogy folyamatosan fotózzon, ti meg bulizzatok körülötte. Orrszőrt érdemes előtte kivágni, de felejthetlen élményt nyújt felismerni később az arcokat, és hogy melyik hölgyvendég mellőzte a fehérneműt aznap.

5. Max welfie

A feladat egyszerű: hányan tudtok maximum elférni egy fotón? Érdemes a leghosszabb karral bírónak odaadni a mobilt, és szemérmetlenül közel állni egymáshoz. Örömanyát ki ne hagyjátok ebből a buliból!

6. Párral szemben

Ilyenkor a pár maga készít welfiet, amiben a háttérben a vendégek trollkodnak. Méltó párja az első javaslatnak. Jól mutat majd az esküvői welfie tabló közepén, körülötte pedig a barátok welfie képei.

És akkor nézzünk néhány sajtó-kompatibilis példát:

Ha pedig megvan a legtutibb welfie, akkor…

Postold azonnal a Facebookon, Instagramon, Tumbleren, Twitteren, Google+-on, stb.

És ne felejtsd el a KÖTELEZŐ hashtaget rátenni: #welfie

 Van még welfie ötleted?

Írd meg itt… Vagy a lap alján kommentben.

Tetszett? Oszd meg!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!