CEREMÓNIAMESTER BLOG

Esküvő George Clooney villájánál

A Comói tó egy igazi gyöngyszem – sajátos mikroklímája mintegy búrát von a hegytetők fölé. A nap sugarai a párán megtörve mennybéli fénycsíkokat rajzolnak Bellaggio városkája fölött a vízre. A sziklára épült ódon épület teraszán pedig már izgatottan várakozik a vendégsereg. Az olasz temperamentum nem véletlenül babonázott meg sztárokat is, mint George Clooney vagy Emily Blunt.

Szertartás

Az esküvő helyszínére vezető út egy szmokingba-kisestélyibe öltözött vendégsereggel nem könnyű, hiszen a kikötőben csónakba szállni, majd a Villa del Balbianello kapujában kiszállni, és onnan felsétálni bizony magssarkút próbáló feladat. A látvány azonban mindent megér.

Fotó: Dégi Attila, Magistero Fotó

Fotó: Dégi Attila, Magistero Fotó

A helyi szokásoknak megfelelően az anyakönyvvezető hosszasan sorolja a kötelező jogi szöveget, amit aztán egy (immár általam celebrált) intimebb szertartás követ gyűrűhúzással, homoköntéssel, szülőköszöntéssel. A szertartás után pedig jöhet a csoportképek sora és persze az elmaradhatatlan csokordobás – vajon aki elkapja is ide tér majd vissza?

La festa avagy a lakodalom

A Lido di Lenno partmenti étterme rálátást enged az egész tóra, hiszen az esküvőkre ideális sátor oldala nyitott (ha akarjuk). A stégje messze kinyúlik a vízre, így a csónak is itt köt ki, a násznép pedig szinte a “vízen járva” közelíti meg a már feldekorált helyszínt.

esküvő a Comói tónál

Fotó: Dégi Attila, Magistero fotó

Az ételeken az olasz séf dolgozik a marokkói kollégák serény közreműködésével, a háttérben ezerrel pörögnek az előételek, főételek – mind az olaszoktól megszokott gasztronómiai és vizuális műremekek.

Élmények sűrű sora

A vacsorsa után aztán felpörögnek az események, jönnek az ajándékok is, indul a nyitótánc, a party elképesztő magasságokba emelkedik – a fiúknak még az ingje is elszáll az augusztusi melegben.
Aztán egyszercsak a parton kigyúlnak a mécsesek, és mindenki körbeáll. A gyertyafény keringő végén pedig életre kel a fekete égbolt és hatalmasat robbanva indul a tűzijáték – ebben szinte verhetetlenek az olaszok.

Fotó: Dégi Attila, Magistero fotó

Fotó: Dégi Attila, Magistero fotó

Buktatók

Vannak? Persze hogy vannak, hiszen olasz barátaink mást értenek bizonyos szavakon, mint mi. De ha kellően türelmes és mosolygós vagy, akkor egy üveg magyar pálinkával és kitartó kérésekkel felvértezve bármit keresztül tudsz vinni rajtuk.

Amire figyelj:
– Egyes kikötők nem kikötők, csak ez a nevük. Olyat válassz, ami ki van építve, a többinél ugyanis csak kavics van, amin nem tud majd a vendégsereg áthaladni.
– Az olasz felszolgálás komótos, ezért a vacsora sokkal hosszabb.
– Éjszaka nem lehet hangoskodni, mert a víz nagyon viszi a hangot, így éjfélkor be kell vonulni a belső térbe, ha a parton van a buli.
– A szertartások nagyon kötöttek, inkább hivatalosak. Érdemes vinni saját kiegészítést hozzá.
– A műemléki illetve környezetvédelmi területeken nem szeretik, ha szabadon csellengnek a vendégek, és túl sok időt sem lehet itt eltöteni.
– LEGYEN EGY OLASZUL BESZÉLŐ ESKÜVŐSZERVEZŐTÖK!!!

Megéri?

Nézd meg a videót és ítéld meg Te:

Köszönet a képekért Dégi Attilának, aki végigkísérte Anikót és Rudolfot az esküvőjükön a festői Comói tó partján.

És mit mond George Clooney?


 

Tetszett? Akkor nyomj egy gombot!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!