CEREMÓNIAMESTER BLOG

Mobillal fotózott esküvő – a képek magukért beszélnek

Egyre több fotós és pár ragaszkodik ahhoz, hogy a vendégek ne fotózzanak mindenhol a mobiljukkal az esküvőn. De mi van akkor, ha egy profi fotós maga mobillal fotózza végig az esküvőt?

Évekig gondolkodott Sephi Bergerson fotós azon, hogy egy egész esküvőt kizárólag okostelefonnal fotózzon végig.

Sephi Bergerson fotós

Sephi Bergerson fotós

A különböző technológiájú eszközök közül az iPhone 6s Plus-t tette először próbára, vajon lehet-e vele éppolyan jól dolgozni, mint egy DSLR fényképezőgéppel. A neheze azonban nem ez volt, hanem hogy találjon egy párt, aki bevállalja a kockázatot, hogy az esküvőjén csak ilyen képek készülnek. Végül az indiai piacon dolgozó fotós megtalálta Ayushi Bhandarit és Abhishek Singhet, akik ráálltak, hogy az esküvőjükön kizárólag mobiltelfonnal készülnek a profi képek.

“Nyugtalanok voltak az elején persze, de azt mondták, hogy ismerik a munkáimat és megbíznak bennem” – nyilatkozta Bergerson a Huffington Postnak.

A hagyományos 3 napos indiai esküvőt Udaipurban tartották meg 2015 novemberében, a képek pedig a hagyományokat követve festmény-szerűen ábrázolják az eseményeket.

mobillal fotózott esküvő

Bergerson szerint: “Szerettem a feladatot, és mobiltelfonnal fotózni, bár vannak korlátai, és teljesen más élmény a kamera mindkét oldalán. Különösen rosszabb fényviszonyok között nehéz.”

mobillal fotózott esküvő

“Kézi LED lámpát használtam a táncparkett és a sötétebb terek megvilágításához, mert a mozgó dolgokat a sötétben nem lehet rendesen lefotózni az iPhone alacsony érzékenysége miatt.”

mobillal fotózott esküvő

“A fő előnye ennek a fotózási technikának, hogy a DSLR kameránál a fotós és a fotózott személy között egy nagy szerkezet egy kvázi falat hoz létre, míg a kis méretű iPhone-t nem teszem a szemem elé, így folyamatosan szemkontaktusban tudok lenni mindenkivel.”

A fotós utómunkához a Snapseed, Mextures és FaceTune alkalmazásokat használta.

“Az is igaz, hogy nehéz olyan párt találni, aki ilyen együttműködő, kedves és minden mókában benne vannak. Talán ez is az oka, hogy a kísérlet sikeres volt.” – zárta Bergerson.

mobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvőmobillal fotózott esküvő
< >

Forrás: Huffington Post

Te bevállalnál egy esküvői fotózást okostelefonnal?

Oszd meg a sztorit!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!