CEREMÓNIAMESTER BLOG

Kicsinálták az esküvői fotóst – most milliókat fizetnek érte

Az amerikai házaspár kicsinálta az esküvői fotósukat egy 30 ezer forintos költség miatt – most 260 milliót kell fizetniük

A dallasi Moldovan házaspár tönkrevágta az esküvői fotósuk karrierjét, mert egy 125 USD-s költséget nem akartak kifizetni. Andrea Polito 13 éve volt a szakmában, évente közel 100 esküvőt fotózott, és a szerződése szerint leválogatja a pár által kiválasztott képeket és nagy felbontásban átadja kidolgozva – a 125 USD ellenében. Bár a pár ezt elfogadta a szerződés aláírásakor, utólag mégis reklamáltak a díj miatt. A fotós végül elengedte nekik a díjat, de kérte, hogy válogassák össze egy megrendelőn a kért képeket. A pár ezt sem tette meg. Helyette a menyasszony – aki hivatásos bloggerként dolgozik – telekürtölte a sajtót, hogy a fotós “fogva tartja” a fotóikat. Később a tévében már azt nyilatkozták, hogy a fotókat a fotós elvesztette.

Itt még boldogan integetnek az esküvőn. Hamarosan a pénzüknek intenek búcsút.

A menyasszony blogja és hírneve a hírverés hatására az égbe ugrott, a fotós üzlete meg lenullázott.

Andera Polito 2014 óta harcol az igazáért. Most a bíróság a jó hírhez való jogának megsétése miatt megítélta a kértérítést, összesen kb. 1.000.000 USD-t.

A kérdés, hogy miért vették át a helyi lapok, tévék, online portálok a hírt és vették készpénznek a pár szavait. Miért nem mentek utána a történetnek. Ma a sajtóról is kiderült valami, amit sajnos tudunk: hogy őket sem az igazság, hanem csak a kattintás érdekli.

Andrea Polito üzenete mindenkinek: “harcoljatok a jogaitokért, ha igazatok van, harcoljatok teljes erővel, mert az igazság végül kiderül.”

Források:
http://time.com/4884613/couple-must-pay-wedding-photographer-one-million/?xid=homepage
https://www.dallasnews.com/news/courts/2017/07/31/bride-groom-slammed-dallas-wedding-photographer-online-media-must-pay-108m

Mi a te véleményed?

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!