CEREMÓNIAMESTER BLOG

Anyuka, ne!

Az évek alatt volt szerencsém egynéhány olyan esküvőn is részt venni ceremóniamesterként, ahol a címben szereplő szituáció volt fellelhető. Előre le is szögezném, hogy minden egyes elbeszélgetésem során a párok lelkére próbálom kötni, hogy otthon anyunak adjuk az értésére, habár ő a legközelebbi hozzátartozónk, mégis őt vendégként hívjuk meg az esküvőre, és az ő feladata… Tovább »

Tündérek temploma

A fák között vörös sziklából épült kápolna áll. A kőtömbből durván faragott oltárkő fölött öreg harang jelzi az esketés kezdetét. Az árnyas lombok alatt gyűlik a násznép az ódon padokon. A nap sugarai áttörnek a fölénk magasodó ősfák lombjain, fénnyel rajzolva az izgatott arcokra. – Meddig kísérjem? – kérdezi az örömapa. – A lépcsőig –… Tovább »

Lánykérés 2.0

A csónak nagyot billent. Kezével hirtelen kapott Péter felé, akinek tekintetében valami villant. Egyáltalán nem úgy tűnt, mintha megijedt volna attól, hogy a városligeti csónakázó tó mindjárt elnyeli a romantikus délutánt egy rossz mozdulat miatt. “Megijedtél?” – kérdezte Péter. “Persze, majdnem beborultunk” – vágta rá Kriszti, felhúzva az orrát. Keze pedig ösztönösen szorította Peti kezét,… Tovább »

367+

Mi a kor? Egy szám a tortán, egy pár ősz hajszál a halántékon, néhány ránc a szemed sarkában, számos ismerős és rengeteg tapasztalás. Sokan a kerek számokat kedvelik: 10, 25, 50, 100… Nekem egy hosszú hétvége után Schefer Helga fotója ad most apropót, hogy visszatekintsek a 13 évre.... Tovább »

ÁLLJ FÓN!

A gyűrű hangtalanul csusszant fel az ujjára, mintha mindig is rajta lett volna. Egy félmosollyal jutalmazták egymást. Majd szemük megpihent az őket körülvevő Apple, HTC, Samsung, Sony és LG telefonok erdején. Villanás vakította el őket és egy mély férfihang így szólt: “Az a villanás, amit látott, nem ufó volt, csak egy szimpla gázfelhő, ami megrekedt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!