A menyasszonyi tortának két alapszabálya van:
1. Van nagyon szép torta és van ehető.
2. Mindig több torta marad, mint amennyit meg bírtok enni.
Az utóbbi probléma kezeléséhez íme egy becslés, ami segít eldönteni, hogy hány emeletes és milyen átmérőjű tortát rendelj, ha mondjuk 89 vendéged van.
A tortaszinteken látható érték a kör alakú torta becsült átmérőjét mutatja cm-ben, az alatta lévő szeletszám pedig egy becslés, hogy hány szeletet tudsz kiosztani belőle. Természetesen ez nagyban attól is függ majd, hogy milyen “anyagú” a torta. A habos, könnyű tésztájú tortát nehezebb szeletelni, így nagyobb adagokat trancsírozunk belőle. A tömörebb, marcipán bevonatúakat könnyebb szeletelni, így akár több szeletet is kihozhatunk belőle.
Már csak egy kérdésre kell válaszolni: hogyan hozzátok be a menyasszonyi tortát?
Erre is van javaslatom, de azt inkább elmondom személyesen… 😉
Tóth Mihály
ceremóniamester
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: